«

»

Štampati ovo Чланак

ОД ОВЕ ВЛАСТИ ГОРИ ЈЕ САМО НАРОД!

У спину су кратке ноге!
Политичка коректност налаже да се народни говор уподобљава лингвистици политичке коректности те тако оно што смо некада сви разумели, данас морамо да преводимо на неки нови прихватљивији језик. Некада је лаж била лаж, издаја је била издаја, олош је био олош, а полтронство равно љигавштини људској. Данас ове термине зарад те фамозне коректности није пристојно говорити (осим када говорите о својим политичким противницима, а ви сте на власти). Огадивши политику као тему и занимање, данашњи либерални концепт поимања друштвених односа, редефинисао је не само језик већ и вредности о којима се писало, говорило и на сваки други вид уметности приказивало људско достигнуће. Људске слободе и права данас досежу неке нове „вредности“ које оптерећене букагијама људске сујете и похлепе једва да и вире из бездана мрака и таме. Концепт ријалити филозофије за који се некада веровало да припада последњем кичу и оличењу неморала и људске пропасти, данас заузима примарно место у свету који нас окружује. Позив на мобилизацију за спас људских душа као један од последњих апела за спас онога што се спасти може, данас одзвања у полупразним домовима где кандило и икона стоје тамо где им је место. Проглашењем победе либералног над конзервативним, сви ти тзв лидери савременог света устоличили су у форми општеприхватљивог да те раније моралне вредности више не постоје и да је слобода све оно чега смо се до јуче стидели. Када се то све уобличи у форми те језички сковане терминологије ријалитија, простора за озбиљну расправу готово и нема. А нема га зато што они који уводе мајмуне у некакаве замкове и виле препуне изгубљених и осакаћених моралних сподоба (овде и да хоћу не могу да будем у том њиховом критеријуму коректан), заузимају свет око нас и зову га медијски простор.
Да ли се неко запитао чији је то простор у који они на велика врата са утамниченим мајмунима уводе све нас, присиљавајући нас да будемо део тога, иако кажу да је једна од слобода коју они баштине баш и то да променимо канал и то не гледамо? Шта је то данас јавно добро и ко је то смислио да оно има цену коју неко може да плати и тиме загосподари много ширим пољем него што то они представљају? Да ли је куповина медијског простора и могућност да се преко тако стеченог народног добра, ботоксирани власници телевизија и фрекфенција као општег добра, обрачунавају са свима који су им сметња у комерцијализацији њиховог бизниса (читај богаћењу), заправо та њихова слобода. О онима који добровољно прихватају да буду део тог ужаса, не бих, а онима који то са одушевљењем прате и коментаришу, предлажем да послушају и покушају да схвате речи песме великог Тошета „ шта је то у људима тужно да улазе у туђе животе и ко то живи у прошлости мојој а још није умро од срамоте „. Па господо ријалити магови, СРАМОТА је управо реч коју ви треба да чујете, а да ли ћете је разумети, не верујем. Но, нисте ви наш проблем. Наш проблем су они што из разлога те политичке коректности, а зарад скривања својих најгорих људских особина, управљају и располажу правом да вам уступају та наша добра.
А сада мало на српском.
У време када готоово свака месна заједница и свака стамбена зграда у Србији има одељење за борбу против корупције и криминала, све је више бараба који на народној муци згрћу огромне паре. Криминалци, друштвени шљам и олош, корумпирајући самопроглашене политичаре за које је проституција пристојно занимање, као термити једу и прождиру душе и паре изгубљених у временима ратова, глади и безнађа. Уједињени у борби за отимање свега вредног и распродаји свега што им падне под руку, политичари и криминалци нису ништа друго него једна страна медаље. Удружени у јединствени злочиначки подухват, политиканти и криминалци, бездушно отеше сво оно наслеђе и вредности које генерације и генерације стицаше у неком времену пре нас. Изнова и изнова користећи лаж, превару, насиље и крађу, као неизоставни део своје политичке борбе, потпомогнути од стране још горих од себе, разни опскурни ликови данас владају овим нашим простором. Која то политичка коректност може, а да не примети да су они који се баве јавним послом данас заправо курве које зарад прљавог динара мењају партнере чешће него неке одевне предмете?! Ко данас може да каже да су радници који су истерани на улицу и који себи секу прсте и злостављају своје супруге и децу, губитници транзиције, а да не мисли у ствари да су они опљачкани, издани и преварени од оних који их у паузама шетања мајмуна по ријалитију, позивају да гласају за неке њихове пајтосе, ортаке и кумове.
Ко разуме и говори српским језиком, схватиће и разумеће напред наведено, а они који су зарад политичке коректности спремни на компромисе, нека и даље верују да је све напред речено последица неразумевања нових тенденција и трендова, у који смо ушли зарад цивилизацијског искорака неолибеларног живљења. Ко не верује у своје емоције, нека и даље гледа магични правоугаоник и нека и даље покушава да мисли да има горих од њега, и да оно за шта ови јадници у ријалитијима добијају њихове паре представља нову еру цивилизације. Нека и даље шаљу поруке подршке и пишу коментаре на тим друштвеним мрежама, јер ће само тако успети да побегну од своје стварности и нека и даље мисле да ће једног дана и они направити неку „комбинацију“, из које ће зарадити толико пара, да могу сви да купе по једног мајмуна и да ће им на прослави рођендана од кума на поклон у кутији стићи нека од ових старлета из ријалитија.
И као што рече један мудри човек (име аутора ми је познато)“ Од ове власти гори је само народ „!

Вук Косингас

Share

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://pokretnezaposlenihsrbije.rs/?p=516

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>