«

»

Štampati ovo Чланак

ПОВИШИЦА НЕГО ШТА! МА ЗЕЗАМО ВАС

Што је речено, нека буде записано ! Ако баш не може да буде записано у неком закону, а оно нека буде објављено на Пинку и то на сваких минут-два. Овако отприлике гласи заповест Врховног нам команданта, која се додуше понавља већ више пута у ових његових две,три,пет година власти, а односи се на повишицу плата запослених у војсци, здравству,школству и другим тек изграђеним институцијама за време нам његове власти. Навикнути да нам се најважније вести саопштавају у формату скројеном у главама препознатљивог маркетиншког тандема Митровић-Вучићевић, заповести ВК просто одјекују и уносе неку посебну топлину у нашим душама. Свечарска атмосфера тако већ годинама траје у нашим домовима и посебно је кажу она онако раскошна у домовима пензионера који додуше још увек стрпљиво чекају својих пет минута у тих минут-два.
Све би дакле било у најбољем реду и то би трајало још једно годину-две да ту нешто не мути ова нам премијерка Ана. Таман када су на заједничком састанку најодговорнији људи безбедности ове земље (Вулин,Неша и Бата) потврдили да су схватили да и они нешто мора да предузму по том питању повећања плата, кад оно Ана за минут-два, читаву причу врати на почетак. Овде сада нешто озбиљно није у реду. Председник, пардон Врховни командант рекао, Бата,Неша и Вулин пешадинац рекли РАЗУМЕМ, кад оно Ана каже ОСТАВ. Двери су у чуду ! Фикус проговoрио ! Баш у време кад му вакат није (овако ни Чеда не би срочио свој политички став) ! Зар она не зна да се на команду ВК не дају амандмани !?
Војници и полицајци само што скинуше један од три пара чизама што им ВК обезбеди пре неки дан и када отворише по ладно пиво после дежурства од дневнице ( 150 динџи за 24 сата страже, мало ли је) да на миру одгледају још једном вести о повећању својих плата, премијерка онако у свом стилу пуном осмеха и лепих префињених манира, замути им разум и сруши све планове што они градише све ове године напредне власти. Од обећања њиховог првог министра (за неупућене и оне заборавне, ВК је прво био МО) изгледа ни овог пута неће бити ништа ! А све је лепо изгледало ! Министри и шеф БИА насмејани, припреме за параду у пуном јеку, руси увежбали јединицу за обезбеђење личности, Бата загипсо онај Вулинов зид и сад може да прима у службу кога хоће и кад хоће, Лабан завео ред у Суботици…. а ова Ана изгледа љута када је схватила да се Војска спрема за параду поводом дана зуавршетка Војне Академије а оне оне њене, шарене и веселе.
Е па господо официри, подофицири и војници, када будете схватили да треба да се спремате за ону Анину параду а не ону вашу, тада можете да за једно годину-две и добијете повишицу. Овако сада, чизме на ноге лагане и на терен. Поговора нема. Премијерка је доказала да није фикус и показала овим надобудним безбедњацима да је кључ од касе код ње !
МИРНО, на лево равнајс и на извршење. ОСТАВ ! Обавеза да на сваких сат времена и даље гледате вести у којима ће бити објављивана ваша повишица и даље остаје ! А сада на извршење !

Вук Косингас

Share

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://pokretnezaposlenihsrbije.rs/?p=513

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>