«

»

Štampati ovo Чланак

ТАФЧЕ НА ГРАФЧЕ

Таман када смо почели да заборављамо фамозни македонски сценарио за рушења лика и дела нашег ВК (за неупућене „ВК“ = Врховни Командант),ете ги па неки са македонским нагласком ускочи у врску нашег Врховног. Дакле, док смо ми уз директно присуство нашег ДБ-а надгледали расплет кризе у македонском парламенту и док смо се замајавали подршкама бившем македонском премијеру, неки македонец искористи гужву и упаде у везу нашег ВК.
У вези са овим најновијим шпијунским атаком, кажу упућени, велику заслугу у разоткривању има и ППВ (опет за неупућене : ППВ = Први Полтрон Вулин). Афера је откривена тако што је у тренутку качења фотографије ВК у свом кабинету , ППВ приметио неке чудне жичке што из канцеларије НАТО-а, које се налазе тик до његовог кабинета у нашем Министарству одбране, изводе директно до негде горње усне ВК.
Реагујући у маниру искусног војника- пешадинца, ППВ је одмах известио Врховну Команду да је на делу нови напад на лик и дело ВК. Да се ради о нечему јако важном и битном одмах је потврдио својим сопраном и Ивица (још без марице) и при том, ваљда да би дао на још већем интезитету информације, додаде да се ради о поузданом податку који је проверен из више извора и да овај шпијунски атак има елементе иностраности. Да се није шалити са озбиљним нарушавањем безбедношћу државе ваљда је свима јасно и зато је сваки злуради коментар крајње неумесан.
У маниру искусног државника и некога ко зна да се такве ствари зарад даљег праћења ситуације саопштавају само поузданим и провереним људима, ВК о овом открићу дојави само Жељку са Пинка и то онако дискретно да и он пропрати преко свог Македонија Пинка шта се то доле дешава. Жељко за проверу информације задужи Вучка Информатора којем је то у опису посла а и до сада је био поуздан по питањима проверавања података који се тичу највишег безбедносног интереса по земљу. Још се нису стишале похвале на његов рачун када је ономад преко својих информатора дошао у посед порнографских фотографија мрске му Колиндице која на фоткама што их он објави беше спремна не за дом но за спијење (што би рекли македонци). О апелима да не иде у Кину јер му се спрема државни удар у земљи нећу ни да говорим, човек је занатлија пар екселанс.
Када је та поверљива информација завртела свој први круг међу најповерљивијим људима, ред дође и на струку. Увидевши да Први полтрон Вулин није у стању да сам загипса зид који је бушио у свом кабинету, у помоћ му притече ни мање ни више него шеф БИА. Као човек од заната, одмах се приватио посла. Ко је помислио да је Бата гипсао зид и да то има везе са керамичарским занатом, тај спада у категорију оних који нису заслужили да их ВК икада више спомене у категорији која може да очекује повишицу плате или пензије или да буде запослен код страног инвеститора и треба да га буде срамота. Бата као човек од искуства када је безбедност земље у питању, наравно у маниру врхунског професионалца оста нем за јавност али се зато рупа у зиду закрпиекспресно и тиме се бар донекле отклони директна опасност од шпијунског деловања.
Док су се занатлије бавиле својим занатима, Врховни одмах позва телефоном (надам се само да то није урадио са оног прислушкиваног), свог македонског колегу и у пет тачака му издиктира текст њиховог споразума. Гарант мира и безбедности на овим немирним балканским просторима од свог рођења, навикнут да решава конфликтне ситуације, на радост и одушевљење читаве Врховне Команде и ову врло непријатну ситуацију окрете у своју корист и поново врати миран живот свим грађанкама и грађанима југоисточне Европе у досадан и монотон ритам. Па није он Борис и да нуди решења само у четири тачке, наш ВК и овог пута однесе победу над мрским ДОС-овским режимом и нађе решење у ПЕТ тачака на одушевљење читаве армије интернет тимова своје а наше нам АВС (Апсолутно Владајућа Странка)
У међувремену, пошто су оне жичке пробушиле горњу усну на фотографији и она сада као таква није достојна да виси изнад његове главе, несрећни пешадинац Вулин одустаде од своје генијалне идеје да ВК окачи изнад своје главе.
Док се ова афера не реши до краја у Бриселу, када ћемо опет да подвикнемо тим нападачима и док ППВ не пронађе нове фотографије одговарајућег формата и адекватног израза лица, запослени у Министарству Одбране и Генарлштабу ће на њихову велику жалост и разочарење, остати ускраћени да се са својим ВК срећу свакодневно у својим радним просторијама. Његов светли лик ће још неко време красити бандере поред раскопаних улица а нама остаје да се надамо да ће потом уз фанфаре или трубаче све једно, бити свечано унет у официрска здања да их својим ликом стално подсећа како се радом и марљивошћу брани и воли отаџбина.
Него, јел бата узе ону кафану у Суботици ? Ако јесте нека му неко каже да на јеловник никако не ставља тафче на графче, ће неки помисле да и он има везе са чпијуни. !

Вук Косингас

Share

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://pokretnezaposlenihsrbije.rs/?p=511

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>