«

»

Štampati ovo Чланак

ПИСМО СЛАВИЦИ ЂУКИЋ – ДЕЈАНОВИЋ

Госпођо министарко без фотеље, Славице Ђукић-Дејановић,
Обраћамо вам се са молбом да коначно учините добро дело за овај унесрећени народ. То што је ваш партиjски шеф истрговао са овим његовим пајтосом да седите без фотеље у влади и да се бавите демагогијом, пардон демографијом, само отупљује оштрицу ваше бритке професионалне опредељености једног психијатра да се бави својим послом. Више него икада, пружена вам је јединствена прилика, да у непосредном окружењу имате толико пацијената, да уколико нисте отпочели, одмах прионете на израду неке научне дисертације. Ово вас молим да схватите крајње добронамерно, јер ако сте помислили да је гума која вам је пукла на службеном аутомобилу владе, док сте случајно били на истом месту где и председнички кандидат током кампање, покушаја атентата на вас, вашу партију или, не дај Боже, вашег лидера, онда нама стварно нема помоћи. Ментално посрнуле особе из вашег окружења, покушаће тај случај да злоупотребе и да вас убеде да сте ето и ви битни за ову државу и народ, те да је неко хтео и вас, не дај Боже, да елиминише и тиме Србију скрене са тог пута у ЕУ. Не верујте им, они хоће само да вас одврате од вашег основног занимања.Свима је нама добро позната ваша доследност, одлучност и храброст, да се дугогодишњом борбом за побољшање социјалног положаја радника, сељака и поштене интелигенције, изборите за социјалну правду и радничка права, те вас зато молимо да нам и овог пута помогнете.
Немојте да сте изненађени што ово пишем вама. Ваше искуство, како професионално тако и лично, може по мом мишљењу пуно да нам значи. Професионално, зато што сте у овој влади једино ви компетентни да успоставите дијагнозу и препишете терапију вашим колегама, који се данас поносно оглашавају у јавности са податком да смо на некој листи први у свету по привлачности за стране инвеститоре. По приватном, ви најбоље знате какве је проблеме у приватизацији аутомобилске индустрије у Србији имао ваш супруг, и кроз шта је све пролазио као неко ко није схватио суштину страних инвестиција. Да су њему тада била позната ова данашња истраживања, вероватно би и он нашао неког арапско-европског партнера у гринфилд инвестицији кабловске индустрије у Србији. Надам се да нисте помислили на кабловску ТВ и другу ИТ технологију, овде се искључиво мисли на фабрике за производњу каблова за аутомобилску индустрију. Те чипове ћемо мало да сачекамо, док не одшколујемо нове ИТ стручњаке.
По неким истраживањима, како кажу ови аналитичари светских утицајних финансијских часописа, у Србији се данас производи таман толико каблова за потребе светске аутомобилске индустрије, колико и овај ваш новоприхваћени шеф има подршке грађана Србије (по најновијим истраживањима разуме се). Данас сам госпођо Ђукић-Дејановић, напокон схватио (а дуго сам се бавио тиме јер ме је мучило то питање), ко то за њега и вас гласа? Тек сада видим да изгледа сви запослени у фабрикама за производњу ауто каблова у Србији гласају за све вас заједно.
Немојте пуно да бринете ни за финансирање вашег научног рада. Уколико није дао бар пола садржаја из оног његовог коферчета, онима који су га пет пута звали да изађе напоље пре него што уђе полиција, и ако није он платио цех у кафани за ручак са „председником тениског савеза Србије“, онда имате и ви пуно право да тражите део за науку. Мишљења сам такође да ће и он препознати потребу за вашим ангажовањем по овом питању, јер како изгледа и шта говори (кад не пева) и он осећа потребу за вашом стручном помоћи само то не сме јавно да вам каже. За Бранка не брините. Он је човек најбоље схватио да на шефа и његову подршку не може да рачуна и зато је боцкао овог вам главног и опа, он ускочи у владу преко реда. За Тончева нисам баш сасвим сигуран. Он доле на југу води рат са овим аутованим магарцима, што некад беху радикали, а сад су напредни државни секретари, те у том јаду и он може да скрене са тог европског пута, а и код њега коридор иде ка Бугарској што је, признаћете, мало испод нивоа Европе у коју ви из централа идете.
Мислим да се нећете љутити ако вам као сарадника предложим и Дијаницу Вукомановић. Она добро познаје ситуацију и код вас, а и код ових неопредељених опозиционара. Осим што би вам била добра као сарадник, мислим да би и она могла да буде добар материјал, с обзиром да је трпела душевне (неки кажу чак и физичке болове) од шефових миљеница и старлетица у вашој странци.
И на крају,
Госпођо министарко, препустите ви ту демографију нашој премијерки она то о наталитету зна боље од вас, и под хитно почните да се бавите вашим основним занимањем. Ко то данас на личном примеру зна боље од наше нам премијерке да је демографија кључ развоја и да се само рађањем ствара нова снага Србије. Установа у којој сте били привремено (неоправдано) склоњени из ваше омиљене фотеље, пардон портфеља, вапи за клиничким опсервирањем и хоспитализацијом људи из вашег окружења и верујте ми, Србија то од вас жељно очекује.
П.С. Ја можда јесам луд, али нисам глуп !

Вук Косингас

Share

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://pokretnezaposlenihsrbije.rs/?p=425

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>