«

»

Štampati ovo Чланак

МОТОРНОМ ТЕСТЕРОМ НА ЉУДЕ

Као сваки својим јадом обузет Србин, опет сам се са пријатељима синоћ упустио у полемику око политике и то на једином за ту тему слободном месту. Погађате, ради се о кафани. Таман када сам своју тираду о стању духа нације готово довео до врхунца и саме поенте излагања, пријатељ ми рече „Тише мало чуће те неко! Окренух се око себе и стварно видех да неки за суседним столом као по команди погнуше главе, а неки и преко воље добрано потегнуше цуг из својих орошених флаша пива које стајаше испред њих…. Е сад, не знам да ли они то своје нагло игнорисање према мом погледу исказаше због страха од оног што сам причао или због страха да ће неко од присутних дојавити партијском координатору надлежном за ту кафану да су и они били ту док је нека будала причала на шкакљиве теме.

Зашто ме је та сцена данас подсетила на ону која се десила у питомој српској варошици када је група грађана стала у одбрану младих липа и била истрајна да ту остане докле год не оду они који су моторкама секли та прелепа стабла. Таман када су помислили да су победили у тој борби, изненада се појавио један „шумар“ са све упаљеном моторком и претњом да ће их посећи уколико се одатле не склоне. Како је своју намеру документовао озбиљним аргументима (одмах је онако на пола одсекао једно младо дрво), браниоци су се повукли. Кажу да је после тог „шумара“ привела полиција, али да је тужилац одбио да предузме било какве радње из своје надлежности, јер по њему човек није учинио ништа противзаконито.

Наградно питање : Ко је овде луд? Да ли ја што у кафани причам о ономе што видим својим очима, они из кафане за суседним столом што сагињу главу, онај „шумар“ из Паланке, људи што бранише липе или онај тужилац што пусти шумара да се врати у кафану и настави са својим дневним активностима цинкарења оних што свашта причају по кафанама?

Мој предлог за тачан одговор је да је ипак најлуђи онај страначки координатор који прима извештаје из кафана, који шаље „шумара“ са тестером на људе и који издаје налоге тужиоцу како да поступи према његовом војнику!

На питање о лудаку дакле постоји предлог одговора. А шта је са свима нама? Шта је са онима из кафане који сви мисле исто као ја, али не би да буду доведени у никакву везу са мном јер имају неки послић и деца им не раде, а само што су завршили неки од ових факултета чија имена знају само њихови власници? Шта је са оним шумаром из Паланке? Која њега сила покреће да тестером иде на народ и сече оно јадно дрвеће и тиме доказује своју оданост партији чији одборници изгласаше одлуку да секу она јадна стабла ?

Времена за размишљање нема још много, а сви који ћуте, а знају одговор само га још више скраћују. Рате кредита у којима смо до гуше и којима се задужисмо да водимо животе у сенци координатора, а не хладовини липа, из дана у дан све су веће и не зна се ко ће их на крају отплаћивати.

Времена за размишљање нема још много, а сви који ћуте, а знају одговор само га још више скраћују. Рате кредита у којима смо до гуше и којима се задужисмо да водимо животе у сенци координатора, а не хладовини липа, из дана у дан све су веће и не зна се ко ће их на крају отплаћивати.

Под Паланачким липама више се неће играти деца и њихов хлад неће штитити ни оне који их бранише, а ни оне који их посекоше, а и кафане нам опустоше… мислите о томе !

Вук Косингас

Share

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://pokretnezaposlenihsrbije.rs/?p=407

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>