«

»

Štampati ovo Чланак

ALEKSANDAR VUČIĆ KRALJ MAKETA

Neprikosnoveni Kralj maketa Aleksandar Vučić nam je pored makete „Beograd na vodi“, za koji se ne zna ko će i kada platiti i izgraditi, i makete „Despot grad“ koji će gradjani finansirati, verovatno kroz „Infostan“, a onda u naletu kreativnosti, Aleksandar Vučić nam je predstavio najnoviju – „Nacionalni stadion.“ Sad je jasno zašto premijer radi 25 od 24 sata. Danju makete smišlja a noću ih seče, šije, lepi, i boji. Zadnjoj maketi se mesto ne zna. Ali cena da. 150 miliona evra. Brdo para. Ali tu su kumovi, rodjaci i prijatelji da pomognu. Naravno o prijatelju šeiku da ne pričamo. Sića za njih. A kako je svojevremeno politički pajac, Aleksandar Vulin najavio da svako ko socijalnu pomoć prima imaće da volontira, dakle i stadion će imati ko fraj da gradi.

Aleksandre Vučiću, premijeru Srbije, Kralju maketa, nezaposlenima si u predizbornoj kampanji obećao 200 000 novih radnih mesta i zabranu partijskog zapošljavanja. Bolji život! Ništa se od toga nije desilo. Naprotiv, mnogi zaposleni u državnoj službi dobijaju i dobiće otkaze. Njihova radna mesta zauzeće članovi tvoje i tvojih kolicionih privezak stranaka. Bez javnog konkursa, naravno.
Aleksandre Vučiću, premijeru Srbije nezaposlenima je dosta više promocija raznih maketa, svečanog otvaranja lifta, svečanog otvaranja klozeta na groblju, svečanog otvaranja rupe za semafor, i paljenja i gašenja smederevske peći. Nezaposlenima treba posao. 1 500 000 nezaposlenih je na ivici bede. Veći deo je ispod životnog cenzusa. Svaki drugi od 250 000 mladih do 25 godina gleda da pobegne iz Srbije. Svaki treći hoće da se ubije. Svaki deseti hoće da ubije. Hiljade nezaposlenih preživljava hranom iz kontejnera. Zdravstvene ustanove su im nedostupne. Redovi na kazanamima narodnih kuhinja su sve duži. Stotine hiljada vrednih radnika je nakaznom privatizacijom isterano na ulice. A neki su radili u tim fabrikama i 30 i 40 godina. Sada žive poput pseta. Osramoćeni i obezvredjeni bez budućnosti. Kao i hiljade nezaposlenih invalida i ometenih u razvoju.

Aleksandre Vučiću, premijeru Srbije, Kralju maketa, bliže se izbori. 1 500 000 nezaposlenih glasača treba da opredeli i poveri svoj glas. Kome?! Samo onome ko je sposoban da sistemski učini da 1 500 000 nezaposlenih više ne živi ispod životnog cenzusa. Tačka!

Share

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://pokretnezaposlenihsrbije.rs/?p=271

2 comments

  1. MISA

    Od gospodina koji je nekategorizovan, jedan dobar tekst. Istinit i potkrepljen cinjenicama. Ziva i surova istina koja se obija nama o glavu, nama nezaposlenima. Sva obecanja koja su data su samo sargarepa na stapu. BOZE MOJ DRAGI KOLIKO VLAST MOZE DA BUDE SLATKA. I koliko je jos ova Srbija bogata pa se tako otimaju o vlast. Sve se pravi u njihovu korist, ali samo u njihovu , pa redom. SUSKI IZVRSITELJI, NOTARI SVI ZAKONI KOJI CE NJIH DA ZASTITE A NAS DA PONIZE, MENJACNICE KOJE SU SAD POSTALE I BANKE, PA MOGU DA IZDAJU I VISA I MASTER KARD I CAK DA DAJU KREDITE, DO DUSE POTREBAN JE DEPOZIT OD 120 DO 150.000 EVRA U NARODNOJ BANCI I ETO TI POSLA, KAD VISE NE BUDU NA VLASTI IMACE 20 ILI 30 MENJACNICA KOJE CE DRZATI MONOPOL. PA LJUDI SVAKI NOTAR I SUDSKI IZVRSITELJ JE U VLADAJUCOJ STRANCI. Aman nezaposleni, necutite i nesavijajte repove nemojte da ova statistika, u ovom tekstu nekategorizovan, bude istina, nego ustajte iz svojih stolica, fotelja, tronozca i na ulice. Nema nam spasa jel sam i ja jedan od vas koji nevidi izlaz. Ali bar pisem na ovom saitu i diskutujem, i cekam poziv ne za POMOC, NEGO ZA BORBU ,DA NAM BUDE BOLJE, DA SE UDRUZIMO I DA DOSTOJANSTVENO ZIVIMO, AKO NE, ONDA BAR DA DOSTOJANSTVENO UMREMO.EEEJ PA NAS JE 1.500.000 LJUDI. STA CEKAMO. NAPRED

  2. MISA

    Netretiraju se zaposleni cak ni kao STVARI. i njih po nekad pomeris, operes i opet slozis tamo gde im je mesto. Znaci. Ipak neku paznju pruzis, sto ce te se sloziti samnom da o nama nezaposlenima cak ni te vrste interesa ili paznje nema. BOZE MOJ DRAGI. iZ SVE SNAGE SAM PRIZVAO BOGA U POMOC, ILI NESTO STO VEROVATNO POSTOJI. Dali je moguce da mi, vi nezaposleni i pored ovoliko ISTINITIH reci i CINJENICA i dalje cutite i ladite vase mosnice. Dali je moguce da ne reagujete na sve ovo sto se desava. Dali je moguce da toliko mozete da trpite, dok vam se sve urusava, familija, deca, zivot, egzinstencija, dostojanstvo i sve ono zasta se i zovemo ljudi. Ja stvarno u to nemogu i nemogu da verujem. ALI. Ako je stvarno tako onda vas netreba zaliti niti vam ruku pruziti, niti bilo kakvu pomoc nuditi. SEDITE TAKO I GLEDAJTE DOK VAS DRUGI UNISTAVAJU I RAZARAJU VASU BUDUCNOST, SADASNJOST I PROSLOST. SEDITE I GLEDJTE KAKO SE POLAKO GASITE I KAKO NESTAJETE. JER, GODINE I VREME NEMOZETE VRATITI, I SVAKI IZGUBLJENI MINUT I LI SAT, JE VASA PROPAST A NJIHOVA DOBIT. Pa zar vam nesmetaju stvari i reci koje cujete, kao veceras na dnevniku, da je Srbija spremila 1000 mesta za izbeglice, da predsednik nudi pomoc od poplava Hrvatskoj , a ta ista Hrvatska na celu sa Milanovicem nas toliko pljuje i ponizava da je to krajnje ponizavajuce. I OPET MI HRLIMO U EVROPU. AMAN LJUDI. PA VIDESTELI ONOG VULINA KAKO JE PRICO O IZBEGLICAMA, SA PUNO OSMEHA I SA PUNO HARIZME, PA KO NAS NEZAPOSLENE SPOMINJE. ZNATE STA, ILI SE PROBUDITE ILI OSTANITE U MRAKU DO KRAJA, NEKA VAS BUDE SRAMOTA SAMIH SEBE, JEL JE EVIDENTNO DA NEZNATE DA SE STITITE I MISLITE O SEBI. U svakom slucaju to ste i zasluzili, jel mislite onako kako oni zele.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>